Deň Zeme

19.04.2011 20:11

    Veľmi sme sa potešili, keď naše pozvanie pri príležitosti,, Medzinárodného roka lesov 2011“ prijali dňa 19.4. lesní pedagógovia z Rimavskej Soboty.
Žiaci 1.stupňa na rôznych stanovištiach v pekne upravenom areáli školy zábavnou formou a zmyslovým prežívaním si rozšírili a doplnili vedomosti o živote a význame lesa, jeho funkcií. Bližšie sa zoznámili s prácou lesníkov a pilčíkov, ktorí im sprostredkovali nielen vedomosti ale aj skutočné príbehy. Našim spoločným cieľom je, aby žiaci
už od útleho veku získali úprimný vzťah k nášmu lesnému bohatstvu, aby po lese chodili s otvorenými očami a všímali si krásu našich lesov. Aby toto všetko nielen cítili ale aby les aj chránili. Po tejto vydarenej akcii našli lesníci nových spojencov, priateľov a ochrancov lesa – našich žiakov.

V Lučenci sme si tento deň pripomenuli v stredu 20. apríla, kedy sa deti materských škôl a žiaci základných a stredných škôl zapojili do skrášlenia svojho mesta. My sme cestou do parku zbierali smeti a v parku sme pozbierali konáre.

 

—————

Späť